Történet

Buci Center története

 

Ahhoz, hogy mindent értsünk, kicsit vissza kell mennünk az időben.

1995 tájékán még árnyékolástechnikával (Jámbor Árnyékolók) foglalkoztam. Akkoriban készűlt a Halászpart "C"-épülete. Az építtető a Pentaber nevezetű vállalkozás volt. Egy harmonikaajtót rendeltek irodájukba. Felmérés közben rátekintettem a falon kifüggeszett tervekre. Nem tudtam milyen épületek azok, kérdésemre felvilágosítottak, hogy a Halászpart kivitelezési tervei. Csóróként viccből megkérdeztem és hogyan lehet ott üzletet venni?- Válaszuk az volt, hogy fizess be egy részletet, a telket vedd meg és máris tiéd egy üzlet, mert még összesen 1 db volt aminek nem volt még gazdája. Hazarohantam, feleségemmel összedugtuk fejünket és azonnal döntöttünk. Minden mozdítható értéket, -autót pénzé tettünk és beszálltunk az építkezésbe. Nekünk akkoriban a DÁMA DIVAT - nevezetű butikunk üzemelt a Halászparton amit béreltünk és mindenképp szerettünk volna egy saját üzletet.

A mostani BUCI épület tervben egy kazánházként volt feltüntetve. Sokat agyaltam és kértem a társakat, legyen az enyém az a kis "vitrin", az én általam építetett lenti üzletet pedíg adjuk el, így olcsóbbá tehetjük az építkezést. Ebbe belement mindenki és a kazán helység így egy üzletté alakult át.

1996-ra elkészűlt a mai épületben az új DÁMA DIVAT üzlet.

1998 ban megfeleztük az épületet és a baloldalán kialakítottuk a fagyizót, a másik felében megmaradt a DÁMA DIVAT.

1 éven keresztűl kisérleteztünk a fagylalt előállításával. Mindenképpen szerettem volna nosztalgiaként visszahozni a CSAVAROS LÁGYFAGYLALTOT, mert akkoriban minden cukrász csak az Olasz fagylaltokkal volt elfoglalva! Volt úgy, hogy az egész utca gyerekei egész nap fagylaltot kostóltak és az Ő ítéletük alapján törekedtünk a legjobb minőség előállítására.

2000-ben úgy döntöttünk, hogy kialakítunk egy büfét. Számtalan néven gondolkodtunk, de mindenképpen szerettünk volna egy egyedi sehol máshol nem készített burger féleséggel előrukkolni.

Egyszer feleségemmel séta közben nosztalgiáztunk az iskoláskorunkról. Roppant szegény gyerek voltam és mindíg éhes. Pénzem nem volt, de étvágyam annál nagyobb. Beszélgetés közben emlegettem, hogy volt Szegeden egy pék, aki egy buci nagyságú lepényt sütött és nagyon olcsó volt. Sokszor 1-2 szelet hússal megpakoltuk és jóllaktunk belőle. Feleségemnek akkor beugrott egy szikra és azt mondta miért nem sütünk mi is bucit? Ekkor döntöttük el, hogy a kispénzű éhes fiataloknak mi is csinálunk bucit és valami különleges hússal ízesítjük. Ekkor döntöttünk a Plejszkavica mellett, ami a délvidék egyik csemegéje. Kis átalakítással ez lett a Buci húspogácsája.

A Buci tésztával is bajban voltunk, nem sikeredett olyanra sok pék kisérletezésével, amilyenre szerettük volna. Ekkor jött képbe a Garai sütőüzem. Jó barátságba keveredtünk a tulajdonossal akivel hónapokon keresztűl kisérleteztünk a mai BUCI állagára.

Mindezen előzmények összerakásával jött létre a mai BUCI és ízesítgettük ezzel - azzal mire végleg kialakultak a ma megtalálható Buci féleségek.

Rengeteg helyen mutattuk már be termékünket, sok díjat nyertünk az egyszerűségével és a természetes ízeivel. Könnyen fogyasztható, tisztán ehető, nem szóródó-kenő állagú és méltán kiérdemelte a legjobban fogyasztható és laktató burger kategóriát a fiatalok körében.

Büszkék vagyunk termékünkre, reméljük sok-sok vendégnek bemutathatjuk ezt a ritka finom csemegét és elégedettségükkel nyugtázhatják kicsi városunk eme "nevezetességét"

Minden valós és leendő vendégünknek JÓ ÉTVÁGYAT kívánunk!!

Jámbor István és családja

vissza a főoldalra